Reguli de etichetă pentru conducătorii de electromobile - NISSAN

Reguli de etichetă pentru conducătorii de electromobile - NISSAN

Compania Nissan, pionier în sfera electromobilelor, vă oferă  sfaturi simple de șofare, care vă vor ajuta să fiți mai siguri la volan  .

·        Un ghid de buzunar va permite  amatorilor de electromobile să cunoască bunele practici de șofare și să le urmeze.   

·         Nissan LEAF marchează un deceniu de activitate reușită pe piață. Îmbinarea tehnologiilor avansate cu puterea impresionantă asigură dinamica șofatului 

În această vară automobiliștii se vor așeza iarăși la volan, iată de ce compania   Nissan a pregătit un miv ghid "Reguli  de etichetă pentru conducătorii de electromobile".

Acest ghid  se bazează pe experiența bogată a companiei – pionier în sfera electromobilelor pentru piața largă și conține  sfaturi simple și verificate pentru începători și conducătorii ”sezonieri”. Editarea lui este dedicată revenirii europenilor la volan1. În perioada ianuarie-aprilie, 2020 au fost comercializate cu 68,4% mai multe electromobile ca în aceeași perioadă a anului trecut 2

Regulile de comportament pentru conducătorii electromobilelor Nissan – sfaturi simple, dar foarte practice, selectate cu grijă pentru  a ajuta șoferii să obțină o relație și mai bună cu electromobilele lor.  Aici găsiți sfaturi  cum să  ajutați altor proprietari de electromobile, precum și cum să fii mai sigur în timpul șofatului.   

Ghidul conducătorilor electromobilelor Nissan ține cont de numeroase situații zilnice, de la lista verificărilor zilnice a electromobilului înainte de plecare, ajutorul acordat  altor ”electromobiliști”, până la variantele  de optimizare a procesului de încărcare și recomandări privind parcarea.  

«Cu apariția noilor tehnologii, experiența de conducere a electromobilului este în continuă dezvoltare , iată de ce regulile obișnuite nu întotdeauna  sunt acceptabile pentru proprietarii de electromobile », – spune Brice Fabry, manager Nissan Europe pentru ecosistem și emanații zero.  

«Abordarea mobilității personale se schimbă rapid. Este important ca șofatul să fie plăcut, comod pentru toți, cu trecerea tot mai masivă la mobilitatea electrică, și să se  ajute reciproc  în mișcare  ».

Reguli de etichetă pentru conducătorii electromobilelor Nissan: 

1. Comunicarea înseamnă grijă  :

ПÎntinde o mână de ajutor prietenilor și rudelor, comunicându-le  unde își pot încărca mașina în localitatea respectivă. Utilizează aplicațiile și forumurile speciale pentru a acumula propriile cunoștințe și cunoștințele altor ”electromobiliști” din regiune. Cu ajutorul aplicației    Nissan Charge poți ajuta toți membrii comunității electromobile, sfătuindu-i  unde e mai bine să o facă. Această informație le fa fi de folos în a plănui călătorii de durată. 

2. Ține cont de interesele altor proprietari de electromobile  :

Nu deconecta electromobilele lor de la stațiile publice de încărcare. Dacă dispui de u n dispoziriv casnic de încărcare, găsește posibilitatea de a încărca concomitent cu vecinii, însă în așa fel ca aceasta să fie  comod și ne-periculos pentru toți.  E foarte important să fim reciproc  binevoitori. 88% dintre oameni preferă să-și încarce electromobilul acasă, de aceea dacă puteți oferi cuiva această posibilitate – poate că veți face omului un serviciu .   

3. Nu admiteți ostilități față de alte persoane:

Dacă conduceți un automobil obișnuit, desigur că nu-l parcați în imediata apropiere de benzinărie, așa că străduiți-vă să nu parcați lângă terminalul de încărcare, dacă nu intenționați să încărcați electromobilul Dvs., și explicați și altora necesitatea unui astfel de comportament.    

Șoferii-invalizi au nevoie de locuri speciale, rezervate doar lor, de parcare. La fel - și de locuri speciale  de staționare la terminalul de încărcare.  Dacă aveți nevoie să încărcați electromobilul, apreciați din start  în cât timp o veți face. Spre exemplu, stația publică de încărcare de standardul  CHAdeMO poate încărca acumulatorul unui Nissan LEAF (40 kWh) între 20 și 80% într-o singură oră, iar a unui LEAF e+ (  62 kWh) de o oră și jumătate (același volum)3.

4. Asigură acumulatorului o îngrijire bună   

Străduiește-te să nu-l lași descărcat (sau cu un nivel redus de încărcare), în special pentru mult timp. Așa vei economisi resursa lui și veți putea parcurge distanțe mai mari. Reieșind din posibilități, parcați în spații închise cu temperatură moderată în interior.  

5. Planificați reîncărcările: 

Dacă preconizați o călătorie  lungă, elaborați minuțios itinerarul. Identificați pe hartă toate stațiile de încărcare existente.   

Planificarea minuțioasă se va răscumpăra întotdeauna.  Ea va face călătoria mai simplă.  Există câteva instrumente utile, care vă vor ajuta să planificați călătoria. Aplicația  Nissan Charge permite vizionarea accesibilității punctelor de încărcare în regim real, dar și prețul serviciului. Asta îți va permite să fii mai flexibil.  În medie, fiecare 100 km de parcurs costă, în cazul LEAF, €2 (costul încărcării), așa că poți să folosești lejer majoritatea stațiilor publice de încărcare din cale. 

6. Nu ai nevoie de multă energie? Lasă respectiva adnotare:

Dacă încarci eletromobilul la o stație publică, și nu ai nevoie de multă energie,  lasă pe parbriz  o adnotare cu respectivul conținut, pentru ca alți proprietari de electromobile Еsă știe cât timp  va dura procesul și când vei reveni.  

Utilizarea infrastructurii publice presupune  că trebuie să faci parte și altora. E la fel și în cazul terminalelor pentru încărcare. Lasă pe parbriz  o adnotare din care să rezulte că vei fi bucuros dacă un alt proprietar de electromobil va deconecta firul de încărcare a electromobilului tău  (dacă dispozitivul permite acest lucru), după ce el se va încărca, și-și va conecta propriul electromobil. 

7. Verifică anvelopele și setările eletromobilului  tău  :

Pentru a spori eficiența, conectați  regimul de economisire a energiei și verificați presiunea din anvelope (ea trebuie să corespundă cerințelor producătorului).   

Poți spori eficiența electromobilului cu ajutorul unor manevre simple. Selectarea regimului de circulație potrivit este momentul-cheie. Pentru optimizarea călătoriei, Nissan LEAF permite selectarea regimului Eco, recomandat pentru circulația în oraș. Iar tehnologia unică în cazul Nissan e-Pedal, care permite dirijarea accelerării și încetinirea doar cu o simplă pedală, optimizează frânarea recuperativă. Activarea regimului «B» face frânarea recuperativă mai eficientă, asigură mai multă energie.  

8. Află mai multe despre toate variantele de încărcare accesibile:

Electromobilul este un ”motan adormit”, activ timp de 20 ore zilnic. Folosește acest timp rațional. Nu contează ce ai la îndemână – un terminal public de încărcare rapidă, un terminal casnic sau cea mai simplă priză – îți poți încărca lejer electromobilul de fiecare dată când dispui de o sursă de alimentare – la fel cum îți încarci smartphone-ul. 

9. Urmăriți terminalele locale de încărcare:

Urmărește terminalele locale de încărcare, la fel cum urmărești propriul dispozitiv de încărcare acasă. O îngrijire bună  a infrastructurii publice  garantează funcționarea ei fără întreruperi și cu cel mai mare randament. 

NISSAN LEAF: pionierul mobilității electrice 

Anul acesta Nissan LEAF împlinește 10 ani. El a acumulat în sine toată experiența companiei în ale electromobilelor, și tehnologiile avansate. LEAF (40 kWh) și LEAF e+ (62 kWh) asigură nivelul optim de forță și lungime a parcursului. Parcursul  LEAF cu o singură încărcare poate ajunge la î 270 km,   LEAF e+ – 385 km (ambele cu ciclul mixt al standardului WLTP).

Setul de sisteme avansate în sprijinul conducătorului fac șofatul mai atrăgător. Inclusiv sistemul ProPILOT, care permite controlul servodirecției, accelerării și frânării   (dirijarea autonomă), pentru a ajuta conducătorul în timpul călătoriilor de durată și în condițiile unei circulații intense. 

Printre tehnologiile avansate, vom menționa și sistemul informativ-distractiv   NissanConnect cu sprijinul Apple CarPlay® și Android Auto pentru integrarea totală a smartphone-ului în timpul mișcării. 

Dacă ți-au plăcut  regulile de etichetă  pentru conducătorii electromobilelor Nissan – setul de recomandări pentru proprietarii de electromobile, împărtășește-ne propriile sfaturi  cu privire la aceea cum să exploatăm electromobilul în societatea modernă, aplicând   #EVEtiquette. 

Noutăți asemanatoare

25.04.2024
Nissan X-Trail E-Power este o mașină electrică de nouă generație care schimbă percepția despre cum ar trebui să fie condus un automobil modern. Combinația puternică dintre motorul electric care mișcă...
19.04.2024
Succesul extraordinar al noului ATLAS a contribuit la accelerarea lansării unui nou model. De această dată este vorba despre un sedan de dimensiuni medii GEELY Emgrand. În mai puțin de două s...
10.04.2024
În căutarea unei noi aventuri? Škoda te provoacă să explorezi drumurile neumblate și să descoperi excursii pline de adrenalină cu oferta lor specială Adventure! Cu o reducere incredibilă...
10.04.2024
Moldovan Brands Runway a fost un eveniment captivant, dedicat celebrării creativității și eleganței în moda moldovenească și internațională. În cadrul acestui eveniment plin de stil, Volvo...
04.04.2024
Suzuki Vitara — это легендарный кроссовер, чья надежность проверена временем и который завоевал сердца миллионов водителей по всему миру. Сочетание выдающейся производительности, стильного д...